הרה”ח המשפיע ר’ מענדל פוטרפאס ז”ל, היה מספר על המשפיע שלו, הרה”ח ר’ אברהם ברוך פבזנר הי”ד (שנפטר במקום גלותו בקזחסטאן בערב פסח בשנת ת”ש):
כאשר היה הרב פבזנר בחקירות של הק.ג.ב. שנמשכו לפעמים במשך 24 שעות, תוך מניעת שינה ומזון ומים, ובשילוב עינויים קשים, ועל אף כל זאת לא הצליחו החוקרים להוציא מפיו את מה שהם רצו לשמוע, ולא הצליחו להחתימו על “הודאות” כביכול שלא רצה לחתום עליהם, הרי גם החוקר הרשע התפעל כל כך מעמידתו האיתנה, עד שקרא בהשתוממות: “אדם בעל תוקף כה גדול, מתאים לו להיות חסיד ותלמיד של שניאורסון”.
כאשר תמים בישיבת תומכי תמימים, נתקל באיזה נסיון, במחשבה דיבור או מעשה, צריך הוא לזכור שהוא מייצג את הרבי מה”מ, שהוא מקושר לרבי מה”מ, שהוא משקף כרגע את התוקף בהתקשרות לאלוקות של הרבי מה”מ עצמו, ובמילא לדחות את הנסיון בשתי ידים.
יו”ד שבט הוא יום של התקשרות לרבי. אחת הנקודות העיקריות של התקשרות היא, שהחסיד בטל ומקושר כל כך לרבי, עד שכל החלטותיו ופעולותיו במחשבה דיבור ומעשה, נעשים בתוקף הכי גדול, ובאופן שהוא מייצג בזה ומשקף בכך את הרבי עצמו.
כאשר אתה נמצא במעמד ומצב, שעליך להחליט תוך שניה, לאן לפנות, לצד ימין של “כד אתכפיא סטרא אחרא, אסתלק יקרא דקוב”ה בכולהו עלמין”, או רחמנא ליצלן לצד שמאל של ההיפך מזה – עליך לזכור ששבעה דורות של צדיקים מביטים בך עכשיו, ומתחננים בפניך “אל תמעד! תעזור לנו להשלים הכוונה של דירה בתחתונים! תזכור שאתה שניאורסון”!